Skok na obsah stránky, Hlavná stránka webu, Mapa webu

Víno Nitra

Obsah stránky je určený pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem,
že mám viac ako 18 rokov

Roastbeef

  • Doba prípravy: 1 hodina 15 minút
  • Počet porcií: 4
  • Druh pokrmu: Hlavné jedlá

Roastbeef

Ingrediencie

  • Roštenka, 1kg
  • Soľ
  • Sadlo, 100g
  • Čierne mleté korenie
  • Maslo, 50g

Postup prípravy

Na roastbeef je ideálna roštenka mierne prerastená, pečené mäso potom bude šťavnatejšie. Pred samotnou prípravou mäso zbavíme loja a odblaníme. Povrch mäsa poškriabeme vydličkou alebo tupým nožom a obalíme v korení so soľou. Necháme 15 minút odpočinúť a následne prudko opečieme zo všetkých strán na dobre rozohriatom sadle. Polejeme zvyšným sadlom, dáme do dobre vyhriatej trúby, maličko podlejeme a pečieme za občasného polievania mastnou šťávou asi 30 minút. Vpichnutím sa presvedčíme, či z mäsa nevyteká sfarbená šťava. Mäso potrieme maslom, aby dostalo peknú farbu a lesk a dopečieme. Ak chceme roastbeef podávať teplý, krájame ho za cca. 5 minút po vybratí z trúby na tenké plátky, polievame vypečenou šťávou a podávame napríklad s mladými varenými zemiakmi. Roastbeef je výborný aj za studena.

Doporučené víno k pokrmu

Ideálne sú červené vína ako Merlot, Neronet alebo Dornfelder, ale studený roastbeef sa dobre hodí i k ľahkým a suchým bielym vínam.

Späť na zoznam receptov

Zdieľaj obsah s priateľmi Jagg.cz Jagg.cz del.icio.us del.icio.us Linkuj.cz Linkuj.cz vybrali.sme.sk vybrali.sme.sk

Diskuze k receptu

Upozornenie: Diskuzné fórum na týchto stránkach je moderované, nevkládajte teda, prosíme, rasistické, vulgárne, nevhodné či nezákonné príspevky. Vyhradzujeme si právo takéto príspevky, rovnako ako prípadné reklamné oznámenia mazať a prípadne znemožniť ich autorovi ďalšiu účasť v diskuzi. Víno Nitra nenesie odpovednosť za obsah príspevkov užívateľov.